Obaveštenje
  • Lack of access rights - File 'http:/www.gdeinvestirati.com/images/stories/vino1.jpg'
  • Lack of access rights - File 'http:/www.gdeinvestirati.com/images/stories/vino1.jpg'

 

Free Premuim Templates by BIGTheme

Ruski trgovinski lanci zainteresovani za uvoz srpskih vina

vino1Ruski trgovinski lanci su zainteresovani za uvoz vina iz Srbije, ali je za ulazak na to tržište potrebno obezbediti standardni kvalitet i konkurentne cene, upozorio je savetnik predsednika Privredne komore Srbije za Rusku Federaciju, Miroslav Mitković.

"Bilo je već pokušaja izvoza vina proizvedenih u Srbiji na rusko tržište, ali do sada je svoje mesto u ruskim prodavnicama našlo jedino Vino Župa",rekao je Mitković na sastanku Grupacije za vinogradarstvo i vinarstvo i Udruženja vinogradara i vinara Srbije "Vivis".

Poseban interes za uvoz srpskih vina iskazao je ruski partner koji ima 2.500 prodavnica pića, a srpski proizvođači imaće priliku da svoju robu ne samo toj kompaniji, već i ostalim trgovinskim lancima predstave 24. juna u Moskvi. Planirano je da prezentacija bude organizovana u Ambasadi Srbije u Moskvi, a osim vinara, priliku da se predstave imaju i proizvođači ostalih prehrambenih artikala.

Gvozden Radenković iz Udruženja vinogradara i vinara Srbije istakao je da naša vina imaju besprekoran kvalitet i mogu da pariraju bilo kojim vrstama vina iz bilo koje zemlje. On je takođe ukazao da ruski partneri ne traže obavezivanja u smislu količina, ali je neophodno naći optimum cene i kvaliteta koji nudimo.

izvor:gdeinvestirati.com

Share

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus