Free Premuim Templates by BIGTheme

Ministar Bogosavljević Bošković otvorila „58. Dane berbe grožđa“ u VršcuMinistar poljoprivrede i zaštite životne sredine, prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković je danas, 18. septembra 2015. godine, svečano otvorila tradicionalnu manifestaciju „58. Dani berbe grožđa“  u Vršcu.

Tom prilikom ministar Bogosavljević Bošković je posebno istakla da Srbija sa svojim agroekološkim uslovima i potencijalima za proizvodnju grožđa mora da poveća površine pod vinogradima kao i proizvodnju vina prepoznatljivog ukusa i odličnog kvaliteta.

„ Moramo podržati, ali i biti ponosni na naše vinogradarstvo, posebno treba izdvojiti autohtone i regionalne sorte vinove loze, kao i na proizvođače vina sa oznakom geografskog porekla. Time ćemo omogućiti i da naša vina budu prisutnija na inostranim tržištima, jer vino promoviše zemlju, odslikava njenu izuzetnost, nasleđe, tradiciju i ljude“, naglasila je ministar Bogosavljević Bošković.

Ona je rekla, podsećajući da je Vršačko vinogorje sinonim Vršačke regije, da je kao ministar ponosna na Vrščane koji imaju dugu tradiciju slavljenja grožđa i vina.


Share

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus