Free Premuim Templates by BIGTheme

ŽUPSKA AVLIJA - srpska tradicija oplemenjena dodirom prošlosti

 

U Vitkovu, nadomak Aleksandrovca, u sklopu motela "Solley" posluje restoran, etno bašta ŽUPSKA AVLIJA koja svakodnevno u ponudi ima tradicionalna župska jela pripremljena u grnetu, kotliću ili ispod sača, kao i pečenje ali i roštilj, podsećajući nas na istoriju i tradiciju.

"ŽUPSKA AVLIJA" je porodični restoran u selu Vitkovo, naselju  još iz doba Vičanske kulture. Ovaj deo naselja oplemennjen je predivnom, velikom etno baštom i jos lepšim konceptom...


Restoran je zamišljen kao toplo, prijatno i udobno sklonište od užurbanog gradskog ritma, mesto za predah i ukusan zalogaj koga ste baš željni jer koncept je srpska tradicija oplemenjena dodirom prošlosti...


U Avliji je tradicija predstavljena na Župski način, neobično oplemenjena seoskim predmetima koje su koristile bake i prabake.


U pripremi jela učestvuju lokalne namirnice po tradicionalnim receptima i na stari načini pripreme uz sjajne kreacije kuvara a sve začinjeno maštom i ljubavlju.

Sigurno vredi svratiti u ŽUPSKU AVLIJU, podsetiti se prošlosti i uživati u tradiciji. Osim sačuvanih i izloženih predmeta iz prošlosti svaki gost može uživati u hrani spremljenoj na srpski tradicionalni način: gulaš i pasulj iz kotlića, svadbarski kupus iz grneta, domaća sarma, pečenje, roštilj... uz kvalitetna vina iz Župe Aleksandrovačke.


Radno vreme restorana je svakog dana 07:00 do 23:00
Informacije i rezervacije: +381 69 759 104 ili +381 37 375 92 00

ŽUPSKA AVLIJA - fotografije OVDE

Share

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus