Free Premuim Templates by BIGTheme

Međunarodni sajam vina "Župa 2017" u petak 03. novembra

Međunarodni Sajam vina "Župa 2017" biće održan u Aleksandrovcu 03. novembra, u Hali sportova, na kom se, po rečima organizatora, očekuje oko 70 izlagača kako domaćih vinarija iz Župe i Srbije, tako i vinarija iz Slovenije, Rumunije, Bugarske, Crne Gore i Makedonije.

Opširnije: Međunarodni sajam vina "Župa 2017" u petak 03. novembra

Dan Prokupca – 14. oktobar

Međunarodni Dan prokupca obeležava se 14. oktobra kada će vinari i svi ljubitelji vina proslaviti jednu od najvažnijih autohtonih sorti grožđa.

U Srbiji će tog dana biti sve u znaku prokupca naročito u vinarijama koje ga proizvode kao i u restoranima i klubovima gde će biti pripremljene degustacije i promocije.

 

Uskoro Župski vinski maraton – Župa 2017

Aleksandrovačka Župa uskoro će dobiti događaj po ugledu na mnoge svetske vinogradarske regije "Župski vinski maraton – Župa 2017" koji je planiran da se održi 14. oktobra, na Međunarodni dan Prokupca.

Opširnije: Uskoro Župski vinski maraton – Župa 2017

Sveti Trifun - 14. februar

U Srbiji je 14. februara praznik u slavu vina i vinove loze koji proslavljaju vinari, vinogradari i vlasnici kafana i restorana širom Srbije. Proslava Dana Svetog Trifuna je poprimila oblik pravih vinskih svečanosti. 

Sveti Trifun je rođen u selu Kampsadi u Frigiji (današnjoj Turskoj) u 3. veku nove ere. Još kao dete, izdržavao je porodicu čuvajući guske bogatih meštana.

Takođe je imao dar da leči bolesti ljudi i stoke i izgoni zle duhove.

U narodu se Sveti Trifun smatra zaštitnikom vina i vinograda, te se obično i na pravoslavnim ikonama prikazuje sa lozom i kosirom u rukama.

Opširnije: Sveti Trifun - 14. februar

Aleksandrovac - Proslava Svetog Trifuna i Dan opštine (najava)

Sveti Trifun – slava grada Aleksandrovca - grada vina, slava vinogradara a ujedno i slava Vitezova Vina.

Po standardnom dobro domaćinskom običaju svi vinski podrumi će biti otvoreni kako za zaljubljene tako i za one koji to žele da budu.

Program proslave svetog Trifuna:

Opširnije: Aleksandrovac - Proslava Svetog Trifuna i Dan opštine (najava)

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus