Free Premuim Templates by BIGTheme

Uskoro Župski vinski maraton – Župa 2017

Aleksandrovačka Župa uskoro će dobiti događaj po ugledu na mnoge svetske vinogradarske regije "Župski vinski maraton – Župa 2017" koji je planiran da se održi 14. oktobra, na Međunarodni dan Prokupca.

"Već neko vreme je trend u svetu da se organizuju vinske trke, koje privlače veliki broj gostiju, kako sportista, tako i ljubitelja vinske kapljice. Ove godine prvi put organizujemo trku kroz župsko vinogorje. Specifičnost ove trke je u tome što će maratonci trčati kroz  poljane naše prelepe Župe, okićene vinovom lozom i njenim plodovima, a kontorlne tačke će biti smeštene u podrumima najistaknutijih vinara i domaćina Župe. Tako će svaki učesnik biti u prilici da se okrepi nekom čašom ili čašicom na daleko čuvenog župskog nektara, pre nego što dotrči u centar Aleksandrovca, na završnu ceremoniju, kraj naše čuvene fontane vina.

Kao i u stara vremena slavnih vitezova ovih krajeva i ovaj maratonski megdan će se održati u slavu i čast „kralja Župe“ koju ponosno nosi crvena sorta grožđa, Prokupac, koji je nekada ponosno gospodario Srpskim vinogorjima, a u vreme kada mu je zapretilo istrebljenje, on je utočište pronašao upravo u našoj Župi, gde je doživeo preporod i odakle je krenuo novo osvajanje stare slave.

Pozivamo vas da zajedno, u slavu grožđa, vinograda, vinogradara, vinarija i vina, protrčimo župskim vinogorjem 14. oktobra, na Međunarodni dan Prokupca."  kaže Branko Radenković iz udruženja "Domovina".
Prvi Župski vinski maraton – Župa 2017, koji je planiran da se održi 14. oktobra, na Međunarodni dan Prokupca, organizuje udruženje "Domovina" u saradnji sa prijateljima vinarima, Turističkom organizacijom Aleksandrovac, Eko klubom Željin i Opštinom Aleksandrovac.

Share

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus