Free Premuim Templates by BIGTheme

Župski vinski maraton 2018. kroz vinograde i vinarije

Trčanje u Župi aleksandrovačkoj nikad nije bilo interesantnije, a ni ukusnije jer niko nije gladan, niko nije žedan i nikom nije dosadno!

Odluka je pala - Župska vinska trka mora da živi i 2018. godine! Planirano je da bude održana 15. septembra.
Staze će biti pripremljene, vinari će se pobrinuti za ono glavno a vaše je da dođete i uživate.

Kao što već znate trčanje u Župi aleksandrovačkoj nikad nije bilo interesantnije, a ni ukusnije jer niko nije gladan, niko nije žedan i nikom nije dosadno!

Niko nije gladan

Uz uživanje u trčanju kroz idilične predele, gotovo na svakom koraku ćete biti u prilici da uberete neku mirisnu i ukusnu voćku. Time ćete joj uskratiti mogućnost da se preseli u neku od tegli ili flaša, ali ćete moći da obradujete organizam sveže ubranim plodovima, što postaje retka prilika u ostatku sveta, a uz to vam i niko ništa neće zameriti. Ko zna, možda vas prilikom prolaska kraj neke domaćinske kuće, posluže pitom, kolačima ili sličnim domaćim delikatesima.

Niko nije žedan

Specifičnost svake vinske trke je upravo u tome što staze presecaju vinograde, a mi smo se pobrinuli da se provuku i među bačvama i burićima. Okrepne stanice su smeštene u nekim od brojnih župskih vinarija i vinskih podruma. Tako će trkači biti u prilici da dušu i telo okrepe čuvenim župskimi vinima, rakijama, likerima... Naravno, to je samo za one kojima okrepa svežom vodom ne predstavlja pravo zadovoljstvo.

Nikom nije dosadno

I ovog puta smo se pobrinuli da na finišu trke, u centru Aleksandrovca, kod čuvene fontane vina, bude priređena žurka za sve učesnike, volontere, navijače, prolaznike... Svi će biti u prilici da sumiraju utiske i uživaju u kulinarskim specijalitetima, župskim vinima i muzici do kasno u veče.

Prvi Župski vinski maraton – Župa 2017, održan je 14. oktobra, na Međunarodni dan Prokupca, u organizaciji udruženje "Domovina" u saradnji sa prijateljima vinarima, Turističkom organizacijom Aleksandrovac, Eko klubom Željin i Opštinom Aleksandrovac.

Ako se pitate "Koju stazu odabrati, u kakvom vinu uživati?" znate već odgovor - Župska staza i župska vina!
Vidimo se 15. septembra 2018. u Župi aleksandrovačkoj
izvor:vinskatrka.rs

Share

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus