Free Premuim Templates by BIGTheme

Vinarska kuća Spasić - Vina koja greju dušu

Čudnim i nepredvidivim životnim putevima i voljom Gospoda Boga, Spasići su se još u XVIII veku ukorenili u pitomi Župski krajolik - Tržac.

 Iskonski vezani za pramajku zemlju, oduvek su znali za veru, zakon, red i rad i čim ih je vinorodna Župa primila pod nebesko plavetnilo, oni su se pokrstili vinovom lozom, čime su sebe trajno obeležili. Vinova loza tako za njih postaje tamjan i sveća, kandilo, mir i nemir, davanje i uzimanje.

Možda su Spasići u životu napravili koji sitan greh, ali jedan sigurno nisu. Ni gosta, ni svata, ni namernika, ni komšiju, ni prijatelja lošom kapljicom poslužili nisu, jer onda ne bi bili Spasići. Ljubitelja Isusove krvi možeš prevariti samo jednom i nikada više. Tu praštanja nema. A ni prirodu niko prevario nije. Vinova loza je carica kojoj treba najvernije služiti da bi ti stavila krunu slave na glavu.

 

Spasići na sebi svojstven način razumeju šapat vina, miris šire, duh i dah grozdova, podrumsku tamu, bure i oluje. Dosledni sebi, nemirnog i nadarenog duha, ušli su u istoriju Župskog vinarstva. Stali su tako u red onih časnih srpskih domaćina gde je reč svetinja, rad zakon, a dobro vino pitanje časti i vere.

 

U sali za degustaciju organizovane grupe posetilaca i turista  mogu uživati u vinima koja greju dušu (Tamjanika, Tamjanika Lekcija, Dar, Rujno, Despot) uz vrhunsku hranu, a u ponudi je i smeštaj za 36 osoba.

 

Informacije i rezervacije: +381 64 24 37 422 Milan Spasić

Fotografije Vinarske kuće Spasić OVDE

Share

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus