Free Premuim Templates by BIGTheme

Održan Međunarodni sajam vina ŽUPA 2019

 

Danas je u aleksandrovačkom hotelu „Grozd“ održan Međunarodni sajam vina „Župa 2019“. Ovaj veliki vinski festival, koji se ove godine održava pod sloganom "Postojbina tamnjanike i prokupca" okupio je impozantan broj vinarija iz zemlje i regiona, predstavnika medija i ljubitelja dobre kapljice.

Na početku otvaranja sajma goste i izlagače prvo je pozdravio predsednik opštine Aleksandrovac i predsednik Organizacionog odbora dr Mirko Mihajlović.

U ime Vlade Republike Srbije, Sajam je otvorio Boban Kostić, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Župski sajam vina je poznat i po svom takmičarskom karakteru, čime dodatno privlači vinare celog regiona. Dodeljena su priznanja najboljima: šampion u kategoriji belih vina je Vinarija „Smiljković 90“ iz Drenče. Za najbolje ružičastvo vino priznanje je ponela Vinarija „Braće Rajković“ iz Gornjeg Zleginja, a najbolje crveno je vino iz Podruma vina „Damjanović“ iz Garevine. Šampioni kvaliteta Sajma su Vinarija „Klisić“ – Virpazar iz Crne Gore i „Porodična vinarija Aranđelović 1920“ iz Prokuplja.

Sveukupni pobednik, i šampion Osmog Međunarodnog sajma vina „Župa 2019“ je VINSKA KUĆA „MILjKOVIĆ“ iz Gornjeg Rataja.

U muzičko - zabavnom programu manifestacije održan je vinski kabare, pod nazivom „Ljubav je tvoja kao vino“, u kome su učestvovali Biljana Nikolić i Vladimir Preradović – Lord, a uspehu manifestaciji značajan doprinos dali su folklorci Kulturno – umetničkog društva „Župa“.

Uz degustaciju vrhunskih vina, u sklopu podsajamskih aktivnosti održana su stručna predavanja i promocija knjige na teme bliske vinarstvu i vinogradarstvu, a Sajam je zatvoren u večernjim časovima uz „Vinski bal“, i koncertom benda „Maja i prijatelji“.

Tradicionalnu manifestaciju besprekorno su organizovali Muzej vinarstva i vinogradarstva i Turistička organizacija, pod pokroviteljstvom opštine Aleksandrovac. Organizaciji Osmog Međunarodnog sajma vina doprineli su i partner sajma grad Ohrid, kao i brojni prijatelji manifestacije: „Vino Župa“, Dom kulture „Milosav Buca Mirković“, Zavičajni muzej Župe i Kulturno – prosvetna zajednica „Župa“.
izvor:Informativna služba DK Aleksandrovac
Fotografije sa sajma pogledajte OVDE

Share

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus