Free Premuim Templates by BIGTheme

Etno selo Latkovac - Slatkovac


Etno selo Latkovac izniklo je na više od dva veka starom ognjištu predaka porodice Knežević. Pre dve decenije napušten zaseok Kavrići, danas je turističko-kulturni centar, tokom čitave godine otvoren za mnogobrojne goste.

Pored bogate istorije, selo je specifično po predivnoj okolini i netaknutoj prirodi. Čista planinska voda, lekovito poljsko i šumsko bilje, svež planinski vazduh, domaća zdrava hrana i čari domaćinskog pića, učiniće da ovo jedinstveno mesto svakom posetiocu ostane duboko u sećanju.
Etno selo Latkovac se nalazi u severozapadnom delu opštine Aleksandrovac, a udaljeno je 220 km od Beograda i smešteno je u podnožju planina Kopaonik, Goč i Željin na nadmorskoj visini od 430 metara.
 

Najstarija, crvena kuća je do početka 20. veka bila sudnica, kada je prešla u privatno vlasništvo. Ova kuća stara je oko 200 godina. Ostale kuće izgrađene su početkom prošlog veka. Sve kuće su izgrađene od blata, slame i greda. Zaseok je preživeo oba svetska rata i sa sobom nosi veoma dugu i zanimljivu istorijsku priču. Ovaj deo sela naseljavala je familija Kavrić. Žitelji sela bili su veoma cenjeni i poznati vinari, poljoprivrednici, zanatlije i umetnici.

Prostorija koja je pre dva veka bila dnevni zatvor Župskog okruga, a potom 100 godina vinski podrum, danas je etno restoran. Restoran etno sela je zatvorenog tipa, namenjen gostima sela. Na meniju etno sela Latkovac su najbolji i najukusniji specijaliteti srpske tradicionalne kuhinje, Po vašem ukusu...

Bogata riznica knjiga u biblioteci etno sela Latkovac namenjena je svim gostima sela koji žele da, i tako opuštenu, atmosferu u selu učine još opuštenijom i mirnijom. Uz knjige, naravno.

Etno dućan nije običan dućan. Ono što ga čini neobičnim je njegova ponuda, koju čine eksponati čijom kupovinom gosti pomažu rad Društva za mentalno nedovoljno razvijene osobe iz Aleksandrovca, koje svoje radove izlaže u etno dućanu. Tu su takođe, rukotvorine divnih dama iz Etno mreže Rasina iz Kruševca, kao i proizvodi domaće kuhinje etno sela Latkovac (slatko, džemovi, pekmezi, ajvar...).

Ethno Village Latkovac, Aleksandrovac
T: +381 37 3751 381
M: +381 63 107 70 92
E: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
www.ethno.co.rs

Share

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus