Free Premuim Templates by BIGTheme

Na Župskoj berbi večeras promocija knjige "Boda - Slušaj, sine, ove velike reči"

U Muzeju vinarstva i vinogradarstva večeras, 21. septembra, od 18:00 časova biće priređen multimedijalan program koji uključuje promociju knjige o proslavljenom glumcu Slobodanu Bodi Ninkoviću, nastup smederevske grupe OPS, koja je pobedila na Zaječarskoj gitarijadi 1979. godine, kao i video snimak obraćanja Lazara Džamića, našeg najpoznatijeg stručnjaka za marketing, u kome on iznosi svoje impresije.

Ovo je knjiga o jednom velikom glumcu. Ali nije baš uobičajena glumačka biografija. Režirana je tako da čitalac kroz priču o Bodi proživi i svoje detinjstvo, seti se snova, ljubavi, prijatelja, uspeha i zabluda, i pokuša da bolje razume svoju ulogu na sceni života.

Još kao beba sa loknicama i krofnastim obrazima Boda je na tu scenu stupio u kostimu, kao neko ko će biti ono što jeste pretvarajući se u nekog drugog – mama mu je vezivala mašnice i oblačila haljinice. Imitacijom Bulidže sam je sebi zakovao keca u dnevniku iz tehničkog crtanja. Upisao je Akademiju i posle sedam dana ju je napustio. Bio je Mića Šaft, Šule, Doktor za probleme, Kustudić, Vučina, Cane pilot, Dikan, Drug Uča, Paralaža Mita, Šilja, Veliki Štrumpf, Zmaj Ognjen, Marko Kraljević, Kiza... Trebalo mu je za to trideset godina. Ali ni to mu nije bilo dovoljno pa je umeo da se pretvori i u dva potpuno različita lika – iste večeri, u dva pozorišta.

Na promociji knjige ali i čitajući knjigu saznaćete da je Boda pripadnik klase srpskih glumaca od kojih su svi postali zvezde. Bila je to prva klasa koju je vodio Vladimir Jevtović i u kojoj su, pored Bode, bili i Dragan Bjelogrlić, Vesna Trivalić, Srđan Žika Todorović, Mirjana Joković, Milorad Mandić Manda, Vesna Stanojević, Dušanka Duda Stojanović, Dragan Petrović Pele, Branka Pujić, Darko Tomović i Tatjana Venčelovski.

A između uloga teče jedna životna priča koja mami osmeh, budi emocije, golica nas po uspomenama. Uzbudljiva, verodostojna, lekovito zabavna i duhovita. Jer ona nije samo biografija glumca – ona je knjiga o Bodi.

Nakon zvaničnog dela promocije uslediće i svirka grupe OPS, čiji su članovi upravo Boda Ninković, Jovica Tišma, kao i Braca Martić.

Knjigu "Boda: Slušaj, sine, ove velike reči" napisao je njegov dugogodišnji prijatelj Jovica Tišma, koji je želeo da čitaoci uz te strane opet prožive detinjstvo.
Autor biografije Jovica Tišma uglavnom piše za decu, a do sada je radio kao novinar u Radio Smederevu, uređivao časopis Svici za decu i Smederevski magazin za odrasle. Tri i po decenije od neuspešnog pokušaja da postane školovan glumac napravio je profesionalno putujuće Pozorište „Dečja Zemlja“, za koje piše, glumi i režira.

Share

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus