Otišao je Dragoslav Gaga Ivanović, vinski svetionik Župe, veliki majstor očuvanja tradicije i imena prokupca. Tih, večito nasmejan, skroman samo koliko istinska veličina može da bude. I pravi, živi hedonista, sa čašom u ruci i mašicama kraj raspaljenog grila iznad ognjišta. Tako ćemo ga se sećati.

A vinska scena pamtiće vertikale njegovog prokupca i uvek svežu tamjaniku, bilo da je „polovinka“, „tri četvrtinke“ ili famozni novitet stoprocentni Prokupac. To vino, perjanica kuće koje je dočekao da iznedri, ali ne i da predstavi ljubiteljima vina u punom sjaju.

Možda Gaga nije uspeo da dostigne svoga dedu u proizvodnji od pola miliona litara vina 1939. godine, jer u skromnosti i veran istini u vinu nije ni hrlio vinograde da širi. Ali je tu Ivan Ivanović, sin koji sigurno neće zaboraviti jutrenja s ocem u vinogradima iznad centra Aleksandrovca. Biće još vina Ivanovića!

I pamtiće Aleksandrovac i još mnogo njih koji su osetili Ivanovićevo gostoprimstvo i Gagu i njegov prokupac i tamjaniku, lik njegov i oči pune smeha iznad stola, uz mlado vino i neke šašave ali prirodne gastronomske specijalitete koje je sam, radostan kao dete napravio.

U to ime, zauvek Gago, u vinskoj istoriji, i Ivanovim budućim vinima – živeo!
izvor:vino.rs