U petak, 23. aprila će se održati obuka namenjena vinarijama koje žele da pokrenu ili unaprede svoju online prodaju.  Ovaj besplatan vebinar pod nazivom Online prodaja vina vode stručnjaci za digitalni marketing i onlajn prodaju, a organizuje agencija Vinska kultura u saradnji sa Savezom vinara i vinogradara Srbije i uz podršku  USAID-ovog Projekta za konkurentnu privredu.

Godina za nama donela je prodavcima vina osvešćenje o budućnosti prodaje vina i sve veće uloge  onlajn prodaje. Vebinar  Online prodaja vina je prilika da se učesnici  upoznaju sa osnovama i finesama prodaje preko interneta, da povećaju prodaju svojih vina i da sa većim samopouzdanjem koračaju kroz svet digitalne trgovine. Onlajn događaj zakazan je za petak, 23. april od 13:00 do 16:00 časova na Zoom platformi.

Vebinar će obuhvatiti teme kao što su organizovanje onlajn prodaje vina, kako dopreti do kupaca, efikasnog korišćenja društvenih mreža, kako napraviti funkcionalan sajt, i druge relevantne teme. Učesnici će imati priliku i da poslušaju iskustva vinara koji sa uspehom prodaju vina putem interneta.

Predavači na vebinaru su Mario Pavišić, producent digitalnih medija, Dragan Maksimović, veb dizajner i Dušica Matijašević, marketing menadžer i specijalista za društvene mreže.

Učesnici panela su Veljko Nešić, osnivač popularne fejsbuk grupe Mali proizvođači hrane u Srbiji, Gradimir Vukašinović, distributer vina i Marija Bojović, menadžer vinskog turizma, onlajn prodaje i društvenih mreža  u vinariji Deurić i Aleksandar Marinković, menadžer u vinariji Aleksandrović. Moderatori događaja su Igor Luković i Tomislav Ivanović iz Vinske kulture.

PLAN RADA VEBINARA

12:30 Tehnička provera

13:00 Uvod organizatora

13:04-14:00 Obuka iz oblasti e-trgovine, e-marketinga i zakonskog okvira za ove oblasti (Dragan Maksimović, veb ekspert, Dušica Matijašević, marketinški ekspert, Mario Pavišić, producent digitalnih medija)

14:30 Panel diskusija (moderator: Tomislav Ivanović)

15:30-16:00 Pitanja i odgovori, zaključak

Vebinar o onlajn prodaji vina je besplatan za sve učesnike. Namenjen je pre svega malim vinarijama iz Srbije koje nemaju organizovanu onlajn prodaju ili nameravaju da poboljšaju postojeću, kao i svima ostalima koji su zainteresovani za ovu veoma aktuelnu temu.

Zainteresovani se mogu prijaviti preko emaila: zdenka.kostic@vf.rs