Aleksandrovac 14.05.2021. Obnavlja se stara poljanska kuća vinara Bratislava Bate Rakićevića u župskoj poljani Lukarevina, zahavaljujući akciji Nezavisnih Narodnih novina Rasinskog okruga i sredstvima koje su obezbedili njihovi prijatelji sa RTS-a, iz serijala “MOJA DEDOVINA” autora Milana Popovića, i Opština Aleksandrovac.

“Sredstvima koje je za ovaj projekat izdvojila opštinska uprava Aleksandrovac, nasipa se deonica puta prema Lukarevini u dužini od 400 metara, postavljaju se tri propusta koji će rešiti problem vode i blata u ovoj prelepoj Župskoj poljani.
Pozivamo vinare, lovce, planinare, ljubitelje prirode i obožavaoce vina iz Župe, da nam se priključe u mobi koju organizujemo od subote 15. maja do utorka 18. maja u Lukarevini.” – rekao je Boban Pribanović.

Tokom četvorodnevne akcije, odnosno mobe, planirano je i snimanje emisije o Župi kojom će se promovisati svi potencijale Župe – od vinarija, muzeja, restorana, manastira i crkvi, do Mitrovog polja, Željina, biciklističkih i planinarskih staza, poljana i svih drugih znamenitosti kojima Župa raspolaže.
foto: Nezavisne narodne novine Rasinskog okruga