Aleksandrovac 01.07.2021. Razmatranje problema u vodosnabdevanju građana Župe bila je jedina tačka danas održane vanredne sednice Opštinskog veća, kojom je predsedavao predsednik opštine Aleksandrovac, dr Mirko Mihajlović.

Predstavnici gradskog Komunalnog preduzeća informisali su članove Veća da je poslednjih nekoliko dana uočena enormna potrošnja i nagli skok neracionalnog i nenamenskog trošenja vode za piće.

Trenutno stanje se može oceniti teškim i alarmantnim sa snabdevanjem vodom, tako da su Većnici  jednoglasno doneli Odluku o uvođenju mera za ograničenje potrošnje vode na teritoriji aleksandrovačke opštine.

Zabranjuje se korišćenje vode iz vodovoda za pranje i polivanje ulica i parkova, vrtova, dvorišta, bašti, pune bazeni i slično, te navodnjavanje i zalivanje malinjaka, kupinjaka i ostalih poljoprivrednih kultura.

Biće intenziviran rad opštinskih komunalnih inspektora, koji će zajedno sa radnicima Javnog komunalnog preduzeća vršiti kontrolu, i nakon upozorenja, kažnjavati one koji nenamenski troše vodu.

Sa sednice je upućen apel svim građanima Župe da se ponašaju odgovorno u skladu sa nepovoljnom situacijom koja se odnosi na otežano snabdevanje vodom, izazvano ekstremno visokim temperaturama.

Planska isključenja pojedinih naseljenih mesta sa sistema vodosnabdevanja realizovaće se po sledećem rasporedu:

ĆELIJSKI VODOVODNI SISTEM

  1. Naselja koja imaju rezervoare – Subotica, Gornje Zleginje, Vražogrnci, Donje i Gornje Rataje, Tuleš, Novaci, Vitkovo, Stanjevo i Trnavci – period isključenja od 9 do 21 čas.
  2. Naselja bez rezervoara – Garevina, Donje Zleginje, Dašnica i Bobote – period isključenja od 9 do 21 čas.

ŽELjINSKI VODOVODNI SISTEM

  1. Naselja: Pleš, Jablanica, Grčak, Gornji i Donji Vratari, Radovanovići, Čolići, Drenča, Ržanica, Markovina, Tržac – period isključenja od 7 do 19 časova.
  2. Naselja: Raklja, Botunja, Stubal, Šljivovo, Boturići, Kumanac, Popovci, Drenča, Markovina, Ržanica, Tržac – period isključenja od 19 do 7 sati.
  3. Prigradska naselja: Vukov Do, Borje, Prevoje, Smonice, Gornje i Donje Stanjevo, Mala i Velika Raklja, Kruševica, Kožetin – period isključenja od 19 do 7 sati.

U zavisnosti od situacije, vršiće se korekcija termina isključenja.
izvor_Informativna služba DK Aleksandrovac