Aleksandrovac 07.08.2021. Organizacioni odbor privredno-turističke manifestacije „Župska berba 2021“ doneo je odluku o promeni lokacije čuvene “Vinske ulice” i mestu za koncert pevača narodne i zabavne muzike  koji je so sada bio kod Fontane vina.

Odbor je doneo odluku o promeni lokacije „Vinske ulice“, koja će ove godine obuhvatiti prostor od Robne kuće „Džamić“ do Fontane vina.

Ovo zbog toga, što taj prostor po mišljenju članova Odbora, pruža bolju i kvalitetniju prezentacija župskih vinara i vinogradara, koji će zajedno sa opštinom Aleksandrovac i Turističkom organizacijom biti nosioci četvorodnevne proslave „Župske berbe“.

Koncerti pevača narodne i zabavne muzike umesto u centru, kod Fontane vina, predloženo je da se održe na popularnoj aleksandrovačkoj „Marakani“ koja može da primi mnogo veći broj gledalaca.

Članovi Organizacionog odbora razmatrali su i trenutno epidemiološko stanje vezano za pandemiju virusa korona, i konstantovali da to neće uticati na pripreme za održavanje ovogodišnje „Župske berbe“. Odbor je zauzeo stav da se po ovom pitanju zatraži savetodavno i stručno mišljenje Republičkog Kriznog štaba.

Inače, u radu Organizacionog odbora učestvovali su poznati vinari i vinogradari Župe, koji su izrazili spremnost da i finansijski pomognu organizaciju 57. po redu manifestacije “Župska berba”, u slavu početka berbe grožđa.
izvor: Informativna služba DK Aleksandrovac