U Aleksandrovcu župskom obeležena je slava vinara i vinogradara Sveti Trifun i Dan opštine 2022. godine.

Kao i prethodnih godina obred rezanja kolača i orezivanje loze bio je ispred zgrade Muzeja vinarstva i vinogradarstva gde je ovogodišnji kolačar Dragomir Rajković predao kolačarstvo Radetu Jevtoviću.

Prethodno je održana Svečana sednica SO Aleksandrovac na kojoj su dodeljena priznanja  zaslužnim pojedincima i pravnim subjektima za izuzetne rezultate i doprinos razvoju Župe.

Najveće opštinsko priznanje, Februarska nagrada, dodeljena je Maji Gojković, ministarki kulture i informisanja i Anđelki Atanasković, ministarki privrede.

Plaketa opštine Aleksandrovac dodeljena je posthumno Mileti Radojeviću, za izuzetan doprinos unaprađenju infrastrukture verskih hramova na teritoriji opštine Aleksandrovac.

Plaketa je dodeljena i Predškolskoj ustanovi „Naša radost“, FK „Župa“, kao i internisti dr Aleksandru Protiću, za izuzeten doprinos u lečenju građana Župe.

Pohvale opštine Aleksandrovac dodeljena su FK „Vinogradar“ iz Gornjeg Zleginja, Miloslavu Miki Milinčiću, predsedniku MZ Stubal, Mladenu Leviću iz Ljubinaca, na privremenom radu u Švajcarskoj, Marku Rakićeviću, koji je na privremenom radu u Americi, Srni Simić iz Pleša, učenici 2.razreda OŠ „Aca Aleksić“, kao i Urošu Pljakiću iz Bobota, učeniku 7. razreda OŠ „Ivo Lola Ribar“.
izvor i foto:Informativna služba DK Aleksandrovac