Aleksandrovac 26.06.2022. Stručni žiri pozorišnog festivala „Bucini dani“, koji je večeras završen u Aleksandrovcu, dodelio je Marti Bereš najveće priznanje – glumački Gran pri, za ulogu Vere Kroner u predstavi “Upotreba čoveka”.

Najbolji mladi glumac ovogodišnjeg festivala je Ognjen Nikola Radulović (predstava “Upotreba čoveka”, u režiji Borisa Leševića, u koprodukciji JU „Grad teatar“ Budva, Novog tvrđava teatra, Novosadskog pozorišta/ Újvidéki Színház i East West centra iz Sarajeva).

Zlatno zrno za za najbolju žensku ulogu dobija Katarina Marković (”Rolerkoster” Ateljea 212, režija Milica Kralj).

Najbolju mušku ulogu, je prema mišljenju žirija, ostvario Dušan Vukašinović (”Upotreba čoveka”), a nagradu za glumačku bravuru odnosi Teodor Vinčić (”Rolerkoster”).

Jedina nagrada koja nije glumačka, budući da se radi o glumačkom festivalu, osmišljenom tako da vrednuje i nagrađuje prvenstveno glumačka ostvarenja, jeste nagrada za produkciju, koja nosi ime još jednog viđenog Župljanina, Milana Minje Obradovića. Prema mišljenju žirija zaslužilo ju je Narodno pozorište iz Beograda, za predstavu “Uspavanka za Aleksiju Rajčić”.

Tročlani žiru u sastavu: Isidora Minić (predsednica žirija), Milorad Miki Damjanović i teatrolog Zoran Maksimović, jednoglasno je doneo odluku o ovogodišnjim dobitnicima “Zlatnog zrna”.

Inače, aleksandrovačka publika uživala je večeras u kabareu glumca Mikija Damjanovića, pod nazivom „Čeznem da vam kažem“, baš kao i u dobro odabranim pozorišnim predstavama, koje su proteklih šest dana punile salu gradskog Doma kulture.
izvor i foto:informativna služba DK Aleksandrovac