Dragomir Rajković, veliki vinar i vinogradar u Župi aleksandrovačkoj, profesor geografije u penziji, preminuo je 13. septembra 2022. godine, u 67. godini života.

Osnovnu školu je učio u Zleginju, gimnaziju u Aleksandrovcu, geografiju na PMF-u u Beogradu. Predavao je u tada jedinoj aleksandrovačkoj osnovnoj školi, putovao na predavanja u sela gornje Župe, predavao u Rataju, nastavlja u Kruševcu i tako do sticanja penzije.

Porodica Rajković je nosilac jednog od najstarijih priznanja za vino u Srbiji – njihov predak Miloš Rajković primio je Pohvalnicu kralja Aleksandra I Karadjorđevića 1933. godine za vino od autohtone župske sorte grožđa Rskavac, od koje se danas pravi nadaleko čuveno vino “Prince”. U čast ovog jubileja, nastalo je vino pod nazivom “33” koje je 2013. godine nagrađeno bronzanom medaljom na Londonskom Decanter World Wine Awards vinskom takmičenju, kao prvo vino iz Srbije u premium cenovnoj kategoriji ikada nagrađeno medaljom na ovom najprestižnijem svetskom ocenjivanju.
Od 2010. godine, vinarija Braća Rajković je proglašena dvorskim liferantom kraljevske kuće Karađorđević, te se na srpskom dvoru ponovo piju najbolja srpska vina.

Dragomir je sa ocem Vladimirom i bratom Miodragom nastavlio tradiciju svojih predaka da se bavi vinarstvom i vinogradarstvom obrađujući oko 12 hektara vinograda i važio je za jednog od najboljih vinogradara u Župi sa ogromnim iskustvom koje je delio sa drugima.

Bio je u braku sa suprugom Milom sa kojom ima sina Miloša, advokata u Beogradu.

Porodica Rajković primaće izraze saučešća u porodičnoj kući u Gornjem Zleginju. Sahrana je u četvrtak 15. septembra u 14:00 časova na groblju u Zleginju.