Aleksandrovac 24.09.2022. Danas će u Aleksandrovcu biti održana dva velika događaja – 6. Župska vinska trka i 55. Serbian Rally.

Vinska trka u Župi predstavlja trejl trku, jedinstvenu po tome što staze prolaze kroz najživopisnije vinogorje Srbije, kroz Župu aleksandrovačku a ove 2022. godine biće održana u subotu 24. septembra. .

“To što Župsku vinsku trku već 5 godina izdvaja od sličnih manifestacija je domaćinska atmosfera i okrepne stanice koje se nalaze u samim vinarijama i vinskim podrumima. Tako učesnici imaju priliku da zastanu, odmore, popričaju sa vinarima i okrepe se kapljicom vrhunskog vina. Očekujemo oko 200 trkača iz svih krajeva Srbije, Slovenije, Severne Makedonije, Turske, Španije, Nemačke, Poljske, Rusije… koji će trčati dve staze.” – kažu organizatori Župske vinske trke.

Učesnici će trčati – Prokupac Trail i Jagoda Trail

– Prokupac Trail

– Jagoda Trail

Satnica Župske vinske trke 2022:

  • 09:00 Registracija učesnika
  • 11:00 Start trke kod Fontane vina
  • 14:00 Proglašenje pobednika kod Fontane vina
  • 16:00 Završetak događaja kod Fontane vina

Takođe danas i sutra u Aleksandrovcu se održava i 55. Serbian Rally koji će se voziti deonicom puta od Aleksandrovca preko Banovca do Boturića, što će usloviti da ova deonica puta bude zatvorena za saobraćaj.

Danas,24. septembra, planiran je start brzinskih ispita “Župa” u 11:30 i 16:11 časova

Za sutra, 25. septembar, start brzinskih ispita” Župa tamnjanika” planiran je u 10:37 i 16:11 časova.

Pravi dan i vikend za uživanje u Župi aleksandrovačkoj  svima koji se tu zateknu ma iz kog pravca da su pristigli.