Aleksandrovac 11.03.2023. U organizaciji Srednje škole “Sv.Trifun“ sa domom učenika i Šah kluba „Župa“, protekle nedelje u prostorijama škole održan je turnir u šahu, koji se igrao po švajcarskom sistemu. Odziv je bio izuzetan, učestvovalo je  25 srednjoškolaca.

Zadovoljstvo što se nakon dvadeset godina pauze ponovo održava turnir u šahu, izrazio je ovom prilikom profesor Dragan Pantić, jedan od organizatora, koji je pohvalio takmičare i zahvalio se na velikoj pomoći Šah klubu „Župa“.

Na korektnom i fer ponašanju  i velikom odazivu takmičara, zahvalio se Zoran Bojović, međunarodni šahovski sudija, inače bivši učenik i profesor škole: – Ukoliko neko želi ozbiljnije da se bavi šahom, Šah klub „Župa“ vam stroji na raspolaganju. Naše prostorije se nalaze u gradskom Domu kulture. Imamo svoja redovna takmičenja, omladinska i klupska prvenstva, tako da je Klub otvoren za vas, rekao je ovom prilikom Bojović, i proglasio tri najbolje plasirana takmičara.

Treće mesto osvojio je Vojin Milosavljević, drugo Bratislav Simić, a pobednik turnira je Matija Mijatović, sa 8,5 poena iz devet partija.

Za tri prvoplasirana takmičara obezbeđene su diplome i nagrade, koje je takmičarima i organizatorima uručio Branko Rajčić, direktor škole.
izvor i info:Informativna služba DK Aleksandrovac